• Welkom bij SPEELRUIMTE !
  Een unieke, zeer gespecialiseerde praktijk, voor begeleiding van kinderen met fysiotherapie of haptotherapie.
  - Kleinschalig en persoonlijk
  - Ervaring en expertise
  - Samenwerking en afstemming Lees meer >

 • Kinderfysiotherapie

  Kinderfysiotherapie


  De kinderfysiotherapeut onderzoekt en begeleidt kinderen van 0 tot 18 jaar, die problemen hebben op het gebied van het lichamelijk functioneren of het bewegen.

  Lees meer >

 • ToP programma

  ToP programma


  Het ToP programma biedt ondersteuning aan prematuur geboren kinderen en hun ouders.
  Je leert de 'lichaamstaal' van je baby (her)kennen en kunt er op een positieve manier op inspelen.
  Lees meer >

 • Kinderhaptotherapie

  Kinderhaptotherapie


  Haptotherapie is een behandelmethode die gericht is op het omgaan met gevoel en gevoelens. Begeleiding van je kind kan zinvol zijn wanneer de emoties niet in balans zijn.

  Lees meer >

 • Informatie

  Informatie


  Hier lees je meer over de locatie van Speelruimte, de aanmelding en de vergoeding.
  Ook staat er informatie over mijn opleiding en werkervaring.

  Lees meer >

Speelruimte 

Dr. Hengeveldweg 7

8025 AK  Zwolle

tel. 038-4236502

of   06-24260325

mail: info@speelruimte-zwolle.nl

Bel mij terug Afspraak maken

 

 

Geniet optimaal van je bewegingsvrijheid !

 

 

Kinderfysiotherapie

Als kinderfysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen en jongeren in de leeftijd van 0-18 jaar, op het gebied van de motorische ontwikkeling en het bewegend functioneren. Tijdens en na de vervolgopleiding kinderfysiotherapie heb ik hier specifieke kennis en deskundigheid in verworven en ervaring mee opgedaan. Zo kan ik als kinderfysiotherapeut verschillende lichamelijke klachten en problemen bij de motorische vaardigheden van kinderen herkennen en hen en hun ouders hierbij begeleiden.

De ontwikkeling van het bewegen en de zintuiglijke ontwikkeling verloopt bij kinderen spelenderwijs. Vaak gaat dit ongemerkt, zonder problemen; ieder kind ontwikkelt zich in zijn of haar eigen tempo en op zijn of haar eigen manier. Wanneer je kind zich duidelijk afwijkend of langzamer ontwikkelt, kan het hiervan hinder ondervinden en dan is het zinvol om dit te begeleiden.

Bij een baby kunnen er signalen zijn, die er op wijzen dat er bewegingsproblemen ontstaan, bijvoorbeeld te slap of juist erg gespannen zijn (overstrekken), veel huilen, een voorkeurshouding, moeite met houdingsveranderingen.

Op wat oudere leeftijd zien we soms moeilijkheden bij het bewegen tijdens lichamelijke activiteiten die bij de leeftijd horen. Bijvoorbeeld: je kind kan niet goed meedoen bij het buiten spelen, zoals rennen, fietsen, klimmen, of hij of zij blijft op school achter bij de gymnastiekles of bij het schrijfonderwijs. Soms verloopt de motorische ontwikkeling anders door een (chronische) aandoening of handicap.

In deze situaties is het goed om een deskundige in te schakelen. Met specifieke begeleiding wordt je kind gestimuleerd om zijn of haar mogelijkheden optimaal te gebruiken en verder te ontwikkelen.