• Welkom bij SPEELRUIMTE !
  Een unieke, zeer gespecialiseerde praktijk, voor begeleiding van kinderen met fysiotherapie of haptotherapie.
  - Kleinschalig en persoonlijk
  - Ervaring en expertise
  - Samenwerking en afstemming Lees meer >

 • Kinderfysiotherapie

  Kinderfysiotherapie


  De kinderfysiotherapeut onderzoekt en begeleidt kinderen van 0 tot 18 jaar, die problemen hebben op het gebied van het lichamelijk functioneren of het bewegen.

  Lees meer >

 • ToP programma

  ToP programma


  Het ToP programma biedt ondersteuning aan prematuur geboren kinderen en hun ouders.
  Je leert de 'lichaamstaal' van je baby (her)kennen en kunt er op een positieve manier op inspelen.
  Lees meer >

 • Kinderhaptotherapie

  Kinderhaptotherapie


  Haptotherapie is een behandelmethode die gericht is op het omgaan met gevoel en gevoelens. Begeleiding van je kind kan zinvol zijn wanneer de emoties niet in balans zijn.

  Lees meer >

 • Informatie

  Informatie


  Hier lees je meer over de locatie van Speelruimte, de aanmelding en de vergoeding.
  Ook staat er informatie over mijn opleiding en werkervaring.

  Lees meer >

Speelruimte 

Dr. Hengeveldweg 7

8025 AK  Zwolle

tel. 038-4236502

of   06-24260325

mail: info@speelruimte-zwolle.nl

Bel mij terug Afspraak maken

 

 

Geniet optimaal van je bewegingsvrijheid !

 

 

Kinderfysiotherapie

Behandeling

De behandeling verloopt spelenderwijs, met kindvriendelijk spelmateriaal dat past bij de leeftijd van het kind. Op die manier wordt het kind gestimuleerd en geprikkeld, zodat hij of zij het bewegen als plezierig gaat ervaren.

De ouders spelen een belangrijke rol door hun aanwezigheid bij de behandeling, zodat de inzichten en oefeningen in de thuissituatie toegepast kunnen worden. Ook geeft dit een goede mogelijkheid of af te stemmen met de verwachtingen van de ouders en met hun keuzes voor hun kind en gezin. Zorg op maat houdt in, dat het karakter en temperament van het kind meespelen in de aanpak.

Kinderen reageren vaak positief op de aanmoedigingen en complimenten voor hun inzet door de ouders, wat zowel het plezier in het bewegen verhoogt als de effectiviteit van de therapie vergroot.  

Het is van groot belang, dat een kind gemotiveerd is om mee te doen aan de oefeningen. Ik probeer dan ook rekening te houden met de voorkeur van het kind en met zijn of haar eigen doelen en verwachtingen: Wat wil je zelf graag verbeteren of veranderen, of makkelijker kunnen doen? Zo mogelijk maken we daar een duidelijk stappenplan voor.

We kunnen gebruik maken van een grote behandelruimte met allerlei oefenmateriaal. Daarnaast kunnen we ook op het grote buitenterrein functioneel bezig, b.v. met rijdend materiaal. Er kan overleg zijn met de andere begeleiders of behandelaars van het kind, zoals een logopedist of een orthopedagoog. Zo nodig kan er op school of bij een kinderdagverblijf met de begeleiders informatie uitgewisseld worden en kunnen adviezen gegeven worden.

Kleine kinderen worden over het algemeen aan huis behandeld. De therapie bestaat dan voor een groot deel uit hanterings- en speladviezen. Deze worden zoveel mogelijk gekoppeld aan de dagelijkse verzorging en ingepast in de thuissituatie.