• Welkom bij SPEELRUIMTE !
  Een unieke, zeer gespecialiseerde praktijk, voor begeleiding van kinderen met fysiotherapie of haptotherapie.
  - Kleinschalig en persoonlijk
  - Ervaring en expertise
  - Samenwerking en afstemming Lees meer >

 • Kinderfysiotherapie

  Kinderfysiotherapie


  De kinderfysiotherapeut onderzoekt en begeleidt kinderen van 0 tot 18 jaar, die problemen hebben op het gebied van het lichamelijk functioneren of het bewegen.

  Lees meer >

 • ToP programma

  ToP programma


  Het ToP programma biedt ondersteuning aan prematuur geboren kinderen en hun ouders.
  Je leert de 'lichaamstaal' van je baby (her)kennen en kunt er op een positieve manier op inspelen.
  Lees meer >

 • Kinderhaptotherapie

  Kinderhaptotherapie


  Haptotherapie is een behandelmethode die gericht is op het omgaan met gevoel en gevoelens. Begeleiding van je kind kan zinvol zijn wanneer de emoties niet in balans zijn.

  Lees meer >

 • Informatie

  Informatie


  Hier lees je meer over de locatie van Speelruimte, de aanmelding en de vergoeding.
  Ook staat er informatie over mijn opleiding en werkervaring.

  Lees meer >

Speelruimte 

Dr. Hengeveldweg 7

8025 AK  Zwolle

tel. 038-4236502

of   06-24260325

mail: info@speelruimte-zwolle.nl

Bel mij terug Afspraak maken

 

 

Geniet optimaal van je bewegingsvrijheid !

 

 

Over mij

In 1985 heb ik in Arnhem de fysiotherapie-opleiding afgerond. Vervolgens heb ik de NDT-opleiding (Groningen) en de Sensorische Integratie-opleiding (Haarlem) gevolgd. Daarna deed ik de Modulaire Opleiding Kinderfysiotherapie (Hogeschool Avans; Breda/Groningen); de afronding hiervan was in 2001. Verder deed ik verschillende relevante studiedagen en kortere nascholingscursussen op het gebied van de kinderfysiotherapie.

In 1995 heb ik de tweejarige basisopleiding (alpha) Haptonomie afgerond, in 2006 de vierjarige Haptotherapie-opleiding en in 2008 de Kinderhaptotherapie nascholing. Al deze opleidingen en ook de andere bijscholingscursussen en workshops volgde ik in Doorn: Academie voor Haptonomie.

In 2012-2013 heb ik in Amsterdam (AMC) de IBAIP opleiding gevolgd: Infant Behavioral Assessment and Intervention Program, dit is de scholing voor het ToP programma.

Mijn werkervaring heb ik o.a. opgedaan in een algemene praktijk met kinderbehandeling in Dinslaken (D) van 1985 tot en met 1988, daarna in Centrum Vogelweyde (kinderrevalidatie) in Zwolle (1989), in een algemene praktijk in Silvolde (1990) en van 1991 tot en met 2012 als mede-praktijkhouder in de praktijk voor Kinderfysiotherapie, Reggelaan in Zwolle. Vanaf 1991 tot heden werk ik bij de Trias Jeugdhulp, afd. DJK.

Behalve met werk en studie houd ik me graag bezig met sporten, bij voorkeur buiten: hardlopen, fietsen, wintersport.

 

 

 

 

Registratie, samenwerking

Registratie in het BIG register nr. 29034125004

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister van de NVFK, dit is de Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie, een onderdeel van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).  http://www.kngf.nl

  

 

Daarnaast ben ik geregistreerd als haptotherapeut bij de beroepsvereniging van haptotherapeuten: VVH, lidnr. 485.  http://www.vvh.nl

 

 

 

Ik ben als ketenzorgpartner aangesloten bij het EOP-NL, het expertisecentrum dat het ToP programma coördineert, vanuit het AMC. http://www.top-eop.nl

 

Dit programma wordt in Zwolle e.o. gedaan in samenwerking met kinderfysiotherapeute Corita Boons van de Isala.

 

Er bestaat al jarenlang een goede samenwerking met de Stichting Trias Jeugdhulp, waar ik werkzaam ben op de afdeling Dagbehandeling Jonge Kind. Onderdeel coachen en ondersteunen, Stad Zwolle. http://www.trias-groep.nl