• Welkom bij SPEELRUIMTE !
  Een unieke, zeer gespecialiseerde praktijk, voor begeleiding van kinderen met fysiotherapie of haptotherapie.
  - Kleinschalig en persoonlijk
  - Ervaring en expertise
  - Samenwerking en afstemming Lees meer >

 • Kinderfysiotherapie

  Kinderfysiotherapie


  De kinderfysiotherapeut onderzoekt en begeleidt kinderen van 0 tot 18 jaar, die problemen hebben op het gebied van het lichamelijk functioneren of het bewegen.

  Lees meer >

 • ToP programma

  ToP programma


  Het ToP programma biedt ondersteuning aan prematuur geboren kinderen en hun ouders.
  Je leert de 'lichaamstaal' van je baby (her)kennen en kunt er op een positieve manier op inspelen.
  Lees meer >

 • Kinderhaptotherapie

  Kinderhaptotherapie


  Haptotherapie is een behandelmethode die gericht is op het omgaan met gevoel en gevoelens. Begeleiding van je kind kan zinvol zijn wanneer de emoties niet in balans zijn.

  Lees meer >

 • Informatie

  Informatie


  Hier lees je meer over de locatie van Speelruimte, de aanmelding en de vergoeding.
  Ook staat er informatie over mijn opleiding en werkervaring.

  Lees meer >

Speelruimte 

Dr. Hengeveldweg 7

8025 AK  Zwolle

tel. 038-4236502

of   06-24260325

mail: info@speelruimte-zwolle.nl

Bel mij terug Afspraak maken

 

 

Geniet optimaal van je bewegingsvrijheid !

 

 

Locatie

De praktijk is gevestigd in een gebouw van Trias Jeugdhulp, waar ook de Behandelgroep Plus en Dagbehandeing Jonge Kind en ADHD Zorg gevestigd zijn. Adres: Dr. Hengeveldweg 7, dit is vlak bij het ziekenhuis Isala, naast het Ronald Mc. Donald Huis. Er is voldoende parkeerruimte en er is een wachtruimte aanwezig met speelgelegenheid.

Werktijden

De praktijk is elke werkdag geopend van 08.30-17.00 uur. Zo nodig kan ook in overleg op andere tijden, bijvoorbeeld 's avonds, een afspraak gepland worden.

Tijdens de behandelingen ben ik niet telefonisch bereikbaar, maar wanneer je je naam en telefoonnummer inspreekt, bel ik je op korte termijn terug.

Verwijzing

Er is geen verwijzing nodig voor het onderzoek of de behandeling met kinderfysiotherapie. Er is sprake van "Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie".

De huisarts wordt op de hoogte gebracht van de begeleiding. Wanneer de behandeling aan huis plaats vindt, hebben we hiervoor een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

Bij het eerste bezoek vraag ik om een BSN nummer, een inschrijfbewijs van de zorgverzekeraar (pasje) en een identiteitsbewijs van je kind.

Vergoeding

Onderzoek en/of begeleiding met kinderfysiotherapie wordt vergoed door de zorgverzekeraar; uit de basisverzekering worden per jaar maximaal achttien zittingen vergoed. Mocht het nodig zijn om langere tijd te behandelen, dan hangt het van het gekozen verzekeringspakket af, hoeveel zittingen voor je kind vergoed worden uit de aanvullende verzekering, per kalenderjaar. Dit kun je op de polis bekijken. Bij een aandoening van chronische aard, of wanneer je kind wordt verwezen door een medisch specialist met een specifieke indicatie, dan wordt de begeleiding ook vanuit de basisverzekering vergoed.

Begeleiding met haptotherapie wordt gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/haptotherapie

Tarieven

Met vrijwel alle zorgverzekeraars heb ik een contract afgesloten. De declaraties voor kinderfysiotherapie worden rechtstreeks bij de verzekeraar ingediend. Wanneer de therapie niet (volledig) vergoed wordt door de zorgverzekeraar, wordt deze aan de ouders in rekening gebracht.

 

Tarieven kinderfysiotherapie 2018
Zitting kinderfysiotherapie €  42,50
Zitting kinderfysiotherapie incl. toeslag aan huis €  53,50
Instructie ouders van de patiënt €  28
Eenmalig kinderfysiotherapeutisch rapport €  28
Screening €  10
Telefonische zitting €  10
   
Begeleiding met kinderhaptotherapie (per tijdseenheid) €  45,-

(per tijdseenheid van ca. een half uur; lange sessie € 90; dit wordt rechtstreeks aan de ouders in rekening gebracht).

Gereserveerde tijd voor een afspraak kan in rekening worden gebracht, wanneer deze niet tenminste 24 uur van te voren wordt afgezegd.