Informatie

De praktijk is gevestigd in een gebouw van Trias Jeugdhulp, waar nu ook de afdeling Dagbehandeling Jonge Kind (groep Pinokkio) en de Behandelgroep Plus is.Adres: Dr. Hengeveldweg 7, dit is vlakbij het ziekenhuis Isala, naast het Ronald Mc Donald huis. Er is voldoende parkeerruimte en er is een wachtruimte aanwezig met speelgelegenheid.

shutterstock_237693388-header5
shutterstock_201630809-header5
shutterstock_107415344-header5
shutterstock_599070248
shutterstock_527013286-header5

Werktijden

De praktijk is elke werkdag geopend van 08.30-17.00 uur. Zo nodig kan ook in overleg op andere tijden, bijvoorbeeld 's avonds, een afspraak gepland worden.

Tijdens de behandelingen ben ik niet telefonisch bereikbaar, maar wanneer je je naam en telefoonnummer inspreekt, bel ik op korte termijn terug.

Verwijzing

Er is geen verwijzing nodig voor het onderzoek of de behandeling met kinderfysiotherapie. Er is sprake van "Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie".

De huisarts wordt op de hoogte gebracht van de begeleiding.

Bij het eerste bezoek vraag ik om een BSN nummer, een inschrijfbewijs van de zorgverzekeraar (pasje) en een identiteitsbewijs van je kind.

Vergoeding

Onderzoek en/of begeleiding met kinderfysiotherapie wordt vergoed door de zorgverzekeraar; uit de basisverzekering worden per jaar maximaal achttien zittingen vergoed. Mocht het nodig zijn om langere tijd te behandelen, dan hangt het van het gekozen verzekeringspakket af, hoeveel zittingen voor je kind vergoed worden uit de aanvullende verzekering, per kalenderjaar. Dit kun je op de polis bekijken. Bij een aandoening van chronische aard, wanneer je kind wordt verwezen door een medisch specialist met specifieke indicatie, dan wordt de begeleiding ook vanuit de basisverzekering vergoed.

Begeleiding met haptotherapie wordt gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Tarieven

Met vrijwel alle zorgverzekeraars heb ik een contract afgesloten. De declaraties voor kinderfysiotherapie worden rechtstreeks bij de verzekeraar ingediend. Wanneer de therapie niet (volledig) vergoed wordt door de zorgverzekeraar, wordt deze aan de ouders in rekening gebracht.

Tarieven kinderfysiotherapie 2017

Zitting kinderfysiotherapie
Zitting kinderfysiotherapie incl. toeslag aan huis
Instructie ouders van de patiënt
Eenmalig kinderfysiotherapeutisch rapport
Screening
Telefonische zitting
Begeleiding met kinderhaptotherapie (per tijdseenheid)
€ 43,50
€ 55,00
€ 28,-
€ 28,-
€ 10,-
€ 10,-
€ 42,50

(per tijdseenheid 1/2 uur, bij lange sessie € 85; dit wordt rechtstreeks aan de ouders in rekening gebracht).

Gereserveerde tijd voor een afspraak kan in rekening worden gebracht, wanneer deze niet tenminste 24 uur van te voren wordt afgezegd.